PESTO SOSLU TAVUK GÜVEÇ

Merhaba arkadaşlar;

Ketojenik diyet ile ilgili bazı yazılar yazdım size. Şimdi ara ara ketojenik uyumlu yemek tarifleri vermek istiyorum.

Denedikçe beğendikçe sizlere sunmaya devam edeceğim.

Aslında Ramazan ayındayız. İftar yemekleri yapıyorsunuz. İftar sofraların da da ketojenik diyet ile ilgili yemekler yemeniz mümkün tabi ki.

Hatta ketojenik diyet hakkında yabancı kaynaklar dahi oruç tutmanın, ketojenik diyet hedeflerine uygun olduğundan bahsediyor.

Kapsamlı ketojenik diyet rehberi yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Şimdi sizlere farklı ama lezzetli olduğu kadar düşük karbonhidratlı diyetinize uygun bir yemekten bahsedeceğim.




Aslında yaparken malzemelerin de fotoğrafını çekmek isterdim ama vaktim olmadı. Bu görsel de alıntıdır, ancak aynen buna benziyor yemeğimiz.

Eğer kırmızı pesto kullanırsanız yukarıdaki gibi, yeşil pesto kullanırsanız yeşile yakın renk alıyor tabi.

Bu yemek düşük karbonhidratlı olduğundan; hem ketojenik diyet yapanlar için, hem de düşük karbonhidratlı diyet yapanlar için lezzetli ve uygun bir öğün olacaktır.


Pesto Soslu Tavuk Güveç

Malzemeler

650 gr tavuk göğsü

Tuz ve karabiber

2 yemek kaşığı tereyağı

75 gr pesto sosu

300 ml krema

2 yemek kaşığı zeytinyağı

150 gr beyaz peynir 

10-15 çekirdeksiz zeytin

Sarımsak


Yapılışı

Yemeğimizi yapmak oldukça kolay adım adım yazayım;

1- Tavuk göğsünü kuşbaşı (lokmalık) doğrayın. Tuz ve karabiber ekleyin.

2- Tereyağı ve zeytinyağını tavaya ekleyip ısıtın, tavukları bu yağda kızartın. Altı açık olsun tavuklar kızarsın. Pembeleşinceye hafif kızarıncaya kadar karıştırırsınız.

3- Pesto sosunu ve kremayı bir kapta karıştırın.

4- Güveç kabına kızarttığınız tavukları alın, ardından kare doğradığınız beyaz peynirinizi koyun, çekirdeksiz zeytinlerinizi ekleyin. Karıştırın. Bu esnada sarımsak ekleyebilirsiniz zevkinize göre.

5- Üzerine kremalı pesto sosunuzu da ekleyip, önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 20 dk- yarım saat pişmeye bırakın.

6- Kenarları hafif kızaracaktır, servise hazır olarak çıkacaktır. Dilediğiniz gibi süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz.


Yorumlar